Zucchinikaka med cream cheese-topping

Zucchinikaka med cream cheese-topping

80 min
1 stycken
Recept på en hälsosam, unik och framför allt otroligt god mjuk kaka med smak av zucchini, kryddor och apelsin.
Annons

Ingredienser

  1. Kakan

    1. 2 st ägg
    2. 2 dl socker
    3. 2 dl vetemjöl
    4. 1 tsk bikarbonat
    5. 1 tsk vaniljsocker
    6. 1 tsk bakpulver
    7. 1 tsk kanel
    8. 1 tsk ingefära - mald
    9. 1 tsk kryddnejlika - mald
    10. 0.5 dl rapsolja
    11. 3 dl zucchini - riven och urkramad
    12. 1 st apelsin - finrivet skal
  2. Cream cheese-topping

    1. 50 g färskost
    2. 30 g smör
    3. 2 dl florsocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 1 st lime - saften
  3. Dekorering

    1. kanel - mald
    2. silverkulor
    3. kanelstång

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda ner olja, zucchini och finrivet apelsinskal i äggsmeten. Tillsätt mjölblandningen. Smörj och bröa en form med 24 cm diameter, häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna.

    2. 2.

      Cream cheese-topping: Vispa ihop alla ingredienser.

    3. 3.

      Bred toppingen som ett vågigt täcke över den avsvalnade kakan. Pudra över kanel och dekorera med silverkulor och kanelstång.

Är innehållet i detta recept olämpligt?