Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Av: / Foto: ica.se
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 900 g potatis (gärna amandine)
    2. 1/2 msk olja
    3. salt
    4. peppar
    5. 1 st zucchini (à ca 300 g)
    6. 2 st paprikor (gärna gul och röd)
    7. 1 st gul lök
    8. 1/2 kruka rosmarin
    9. 1/2 msk olivolja
    10. 1 dl vitt matlagningsvin
    11. 2 1/2 dl vispgrädde
    12. 1 1/2 dl vatten
    13. 1/2 st grönsaksbuljongtärning
    14. 2 tsk majsstärkelse
    15. 400 g halloumiost
    16. 1/2 msk olja
    17. 65 g mâchesallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Tvätta och skär potatisen i skivor. Blanda potatisen med oljan på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter.

    3. 3.

      Ansa och skär zucchinin i ca 2x2 cm stora tärningar.

    4. 4.

      Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skiva löken. Repa och hacka rosmarinen.

    5. 5.

      Stek zucchinin, paprikan och löken i omgångar i olivoljan i en gryta tillsammans med rosmarinen. Krydda med salt och peppar.

    6. 6.

      Lägg tillbaka allt i grytan och häll i vinet. Låt koka ihop något.

    7. 7.

      Blanda ihop grädde, vatten, smulad buljongtärning och majsstärkelse och rör ner i grytan. Sjud 8 minuter och smaka av med salt och peppar.

    8. 8.

      Skär halloumin i tärningar. Stek den i oljan i en stekpanna.

    9. 9.

      Servera grytan med halloumi, potatis och mâchesallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?