Zucchini-pasta med chorizo-bolognese

Zucchini-pasta med chorizo-bolognese

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
60 min
4 personer
Glutenfri zucchini-pasta med chorizo-bolognese.
Fler recept på:
Morot, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg zucchini
    2. 2 msk olivolja
    3. 1 tsk salt
  1. Chorizo-bolognese

    1. 1 st stor morot
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk olivolja
    5. 270 g färsk chorizo
    6. 500 g krossade tomater
    7. 1 dl vatten
    8. 3 msk hackad bladpersilja
    9. 1 dl riven parmesan + till servering
    10. salt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Skala och finhacka morot, lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stor panna och fräs först morotshacket cirka 4–5 minuter på medelvärme.

    3. 3.

      Lägg i lök­ och vitlökshacket och låt det fräsa med någon minut. Ta upp grönsaksröran och ställ åt sidan.

    4. 4.

      Dela korven på längden och gröp ur köttet. Hacka det i små bitar och fräs det ett par minuter i samma panna tills det får lite färg. Lägg i grönsakerna igen.

    5. 5.

      Häll i tomaterna och späd med vattnet. Låt det sjuda 10 minuter utan lock. Lägg i persiljan och parmesanen. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Kör zucchinin till långa strimlor, cirka 3–4 millimeter tjocka i grönsakssvarven. Lägg dem på en plåt i ett lager och ringla över olja och salt.

    7. 7.

      Låt de gå i ugnen 8–10 minuter tills de är mjuka men fortfarande har lite spänst. Servera med såsen och massor med parmesan.

Tips från kocken

Pastan är ersatt med zucchini som svarvats. Du behöver en grönsakssvarv, det finns små prisvärda i köksaffärer eller på exempelvis Cervera.
Fler recept på:
Morot, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?