Zucchini- och potatisflan

Zucchini- och potatisflan

Av:
45 min
3 Portioner
Enklare middag som uppfanns vid sommarens slut, när skördetid och kylskåp fick bestämma.
Annons

Ingredienser

    1. 1 Rulle/frp Smördeg
    2. 1 St Zucchini
    3. 2-4 St Potatisar (beroende på storlek
    4. 3 St Schalottenlökar
    5. 1 Tsk Vitlökspulver
    6. 1 Dl Riven parmesan
    7. 1 Tsk Salt
    8. 1/2 Tsk Nymalen svartpeppar
    9. 3 Msk Smör
    10. 3 Msk Rapsolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 175-200 grader. Se till att smördegen är tinad. Rulla ut och täck plåten så kanterna är halvvägs täckta. Pricka med gaffel.

    2. 2.

      Skiva zucchinin tunt på mandolin. Stek mjuk i olja och smör. Salta. Gör samma procedur med schalottenlöken (något karamelliserad) och potatisen, i separata pannor.

    3. 3.

      Sprid det något avsvalnade stekta över smördegen. Strö över parmesan. Skjuts in i ugnen i ca 20min. Smaklig spis!

Är innehållet i detta recept olämpligt?