Fikonkompott: Skiva fikonen tunt och lägg dem i en gryta tillsammans med socker, vatten och citronsaft; koka upp på medelvärme. Sänk värmen och låt sjuda i 15–20 minuter; kompotten ska vara ganska lös. Ställ åt sidan.
Yoghurtmousse: Häll grädden i en skål. Bryt stjärnanisfrukterna i halvor och lägg ner dem i grädden, blanda runt och låt sedan stå och dra i minst 4 timmar, gärna över natten. Sila sedan bort stjärnanisen.
Blanda ner socker och vispa grädden till mjuka toppar. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt stå i 10 minuter. Smält sedan gelatinbladen försiktigt i mikro eller i en kastrull. Tillsätt yoghurten och rör om ordentligt. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och blanda runt.
Montering: Lägg ett par skedar fikonkompott i botten av 6 glas och fördela moussen över. Toppa med hackade pistaschmandlar.