Yoghurt- och bärdessert med rosensirap

Yoghurt- och bärdessert med rosensirap

Av: / Foto: Lena Granefelt
35 min
2 personer
En härlig och fräsch dessert!
Fler recept på:
Bröllop, Citron, Jordgubbar, Blåbär
Annons

Ingredienser

    1. 1 liter blandade färska bär (t ex blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar, i bitar)
    2. 2 dl turkisk yoghurt
    3. 1 st vaniljstång (urskrapade frön)
    4. 2 tsk florsocker
    5. 1/2 dl myntablad
  1. Rosensirap med mynta:

    1. 1 dl rosenvatten (finns i exotiska butiker samt på Willys)
    2. 2 1/2 dl strösocker
    3. 1 msk citronsaft
    4. 1 par droppar röd karamellfärg (om du vill ha röd sirap)
    5. 1 dl mynta (helst asiatisk)

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp rosenvatten och strösocker. Låt puttra under omrörning till en sirapsaktig karaktär, cirka 10 minuter. Det är viktigt att sockerkristallerna löser sig. Det doftar starkt, men smaken blir lagom.

    2. 2.

      Pressa i citronsaft och smaka av. Droppa i karamellfärg efter tycke. Häll upp sirapen på burk och låt svalna, då kommer den tjockna något. När sirapen är avsvalnad, rör ner finhackade myntablad.

    3. 3.

      Rör samman yoghurt, vaniljfrön och florsocker. Fyll vackra skålar med bär, toppa med yoghurt och ringla över rosensirap. Toppa med färsk mynta.

Fler recept på:
Bröllop, Citron, Jordgubbar, Blåbär
Är innehållet i detta recept olämpligt?