Yoghurt med bovetecrunch

Yoghurt med bovetecrunch

Av: / Foto: Kent Jardhammar
120 min
700 g
Gott med hemmagjord topping till frukosten.
Fler recept på:
Frukost
Annons

Ingredienser

    1. 500 g helt bovete
    2. 100 g linfrön
    3. 70 g russin
    4. 20 g gojibär
    5. 1–2 tsk kanel
    6. 1–2 tsk kardemumma
    7. 1/2 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      1.Lägg bovete och linfrön i kallt vatten. Ställ svalt i 12 tim. Lägg i sil och skölj igenom ordentligt, byt vatten några gånger under tiden.

    2. 2.

      Bred ut massan på en plåt med bakplåtspapper, ställ in i 100°, 2 tim. Stäng sedan av värmen, låt stå i ugnen över natten.

    3. 3.

      Bryt sönder bitarna, blanda dem med övriga ingredienser. Förvara i tättslutande burk.

    4. 4.

      Servera crunchet med na­turell yoghurt, 1 kokt ägg och 1 kopp kaffe eller te.

Fler recept på:
Frukost
Är innehållet i detta recept olämpligt?