Wokad svartkål med nötter

Wokad svartkål med nötter

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
Wokad svartkål, brysselkål, paprika med nötter och smarrig vitlökssås.
Fler recept på:
Budgetmat, Rödlök, Vitlök, Brysselkål, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 300 g brysselkål
    2. 1 påse skuren svartkål, Ica, eller färsk grönkål
    3. 2 st strimlade röda paprikor
    4. 1 st strimlad rödlök
    5. 2 msk olja
    6. 1 burk kokta kikärter
    7. 25 g grovhackade hasselnötter
    8. 1 tsk salt
    9. 2 krm peppar
  1. Sås

    1. 2 dl lätt-crème fraiche
    2. 2 st pressade vitlöksklyftor
    3. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka brysselkålen i saltat vatten 5 min.

    2. 2.

      Woka strimlad svartkål i olja tillsammans med paprika och rödlök. Häll av vätskan från kikärterna och lägg ner dem i woken också. Låt dem fräsa med. Blanda såsen.

    3. 3.

      Lägg ner nötterna och brysselkålen och bryn allt. Salta och peppra. Servera med såsen och bröd.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Servera med glutenfritt bröd. Laktosintolerans: Välj laktosfri crème fraiche.
Är innehållet i detta recept olämpligt?