White Chocolate Macadamia Cookies

E N

White Chocolate Macadamia Cookies

Av: / Foto: Julie's Eats & Treats
12 st
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör
    2. 1 dl strösocker
    3. 1.75 dl ljust muscovadosocker
    4. 1 st stort ägg
    5. 0.5 msk vaniljsocker
    6. 3.75 dl vetemjöl
    7. 0.5 tsk bikarbonat
    8. 1 nypa flingsalt
    9. 150 g vita chokladknappar
    10. 80 g macadamia nötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, låt stå.

    2. 2.

      Smält smöret och låt svalna.

    3. 3.

      Vispa ihop strösocker, muscovadosocker, ägg och vaniljsocker luftigt. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt.

    4. 4.

      Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och arbeta sedan in det i äggsmeten. Arbeta ihop en smidig deg.

    5. 5.

      Grovhacka nötterna och arbeta in den tillsammans med chokladen i degen.

    6. 6.

      Lägg degen på en bit plastfolie, slå in och låt vila i kylskåp i 20 minuter. Tag fram och dela degen i 12 jämnstora bitar. Rulla till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck till lite lätt och toppa med lite extra choklad.

    7. 7.

      Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter, tills de börjat få lite färg i kanterna. Tag sedan ut ur ugnen och låt svalna på plåten innan du lyfter bort dem.

Är innehållet i detta recept olämpligt?