Rör ihop äggulor, grädde, salt, timjan och peppar i en skål. Tillsätt färsen och arbeta samman den tills den är slät och smidig. Forma färsen på vattensköljd skärbräda till fyra biffar. Stek biffarna ca 6 min på varje sida på medelvärme i smör. Kontrollera att köttsaften är klar, då är biffarna klara. Ta upp och varmhåll biffarna under folie.
Sås: Vispa ur stekpannan med vatten. Tillsätt kalvfond, rödvin och grädde. Sila buljongen, häll tillbaks i stekpannan och red av med maizena. Smaka av med salt, peppar och soja.
Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk ca 20 min. Häll av vattnet och ånga av all vätska. Pressa eller stöt potatisen fint, rör ner den varma mjölken till ett lagom tjockt mos, tillsätt en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med potatispuré, gröna ärter och rårörd lingonsylt.