Vitvinsås till fisk

Vitvinsås till fisk

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Sås

    1. 2 Schallottenlökar
    2. 1 Kvist Timjan
    3. 3 dl Vitt vin
    4. 4 dl Fisk- eller grönsaksbuljong
    5. 4 dl Grädde
    6. 2 Msk Smör
  2. Redning

    1. 1,5 Maisena
    2. 1,5 Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Fräs schalottenlök mjukt i smör tillsammans med en kvist timjan

    2. 2.

      Häll på vitt vin, koka ner till hälften

    3. 3.

      Häll på fisk- eller grönsaksbuljong, koka ner till hälften

    4. 4.

      I en separat kastrull, koka ner grädde till ca hälften (den ska bli märkbart tjockare)

    5. 5.

      Blanda ihop grädde och vin-buljong-reduktion

    6. 6.

      Blanda Maisena med lika mycket vatten, rör ner, koka upp

    7. 7.

      Lägg i 2 msk smör och mixa såsen med stavmixer så den blir fluffig

Är innehållet i detta recept olämpligt?