Vitvinsås

Vitvinsås

Av:
40 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st Morot
    2. 1 st Gullök
    3. 5 st Champinjoner
    4. 4 st Persiljekvistar
    5. 5 st Vitpepparkorn
    6. 1 St Lagerblad
    7. 5 dl Fiskbuljong
    8. 4 dl Vitt vin
    9. 3-4 dl Grädde
    10. 1 msk Smör
    11. Citron

Gör så här

    1. 1.

      Skiva upp morot, lök och champinjoner grovt. Bryn med smör och lägg i persiljekvistar.

    2. 2.

      När det har fått färg så häller du i vin och fiskfond. (Fiskfonden kan du antingen koka själv eller 1 buljongtärning med 5dl vatten). Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt koka på låg värme i ca 30 min eller tills halva vätskan har försvunnit. Här bildas smakerna så låt det koka långsamt.

    3. 3.

      Häll sedan i grädden och låt koka på låg värme i ca 10-15 min för att grädden ska tjockna och koka ned. Smaka av med ev salt och citron.

Är innehållet i detta recept olämpligt?