Vitlöksspäckad lammstek på grönsaksbädd

Vitlöksspäckad lammstek på grönsaksbädd

Av:
120 min
8 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Lammstek

    1. 1,2 kg urbenad lammstek
    2. 5 klyftor vitlök
    3. 1,5 tsk rosmarin
    4. 1,5 tsk oregano
    5. salt och peppar
  2. ugnsbakade grönsaker

    1. 300 g aubergine i skivor
    2. 250 g palsternacka i skivor
    3. 400 g morötter i halvor
    4. 200 g gul lök i klyftor
    5. 400 g tomater i halvor
    6. timjan
    7. rosmarin
    8. 2 klyftor vitlök, pressade
    9. 2 msk olivolja
    10. 1 dl vitt vin
    11. 1,8 kg pommes frites

Gör så här

    1. 1.

      Bind upp lammsteken. Skär små snitt i köttet och stoppa in hela, skalade vitlöksklyftor.

    2. 2.

      Blanda rosmarin, oregano, salt och peppar på en tallrik. Gnid in kryddorna i köttet.

    3. 3.

      Stick in en köttermometer i köttet. Lägg steken i en långpanna och stek i 175º i ca 1,5 timme. När termometern visar 72º är köttet rosa, vid 75 genomstekt.

    4. 4.

      Efter halva tiden - ta ut steken och lägg grönsakerna runt om köttet. Krydda med timjan, rosmarin, pressad vitlök och salt. Ringla över olivolja och vin.

    5. 5.

      Servera lammköttet med de ugnsbakade grönsakerna och pommes frites.

Är innehållet i detta recept olämpligt?