Vitlöksgrillad sparris med serranoskinka

Vitlöksgrillad sparris med serranoskinka

Av: / Foto: Peter Phillips
15 min
4 bufféportioner
Färskgrillad sparris är bland det godaste som finns, toppa med några skivor serrano och du har fått en ny favorit!
Fler recept på:
Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st buntar sparris (ca 20 st)
    2. olivolja
    3. 1-2 st vitlöksklyftor
    4. flingsalt
    5. 200 g serranoskinka i tunna skivor
    6. grovmalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär av den nedre, lite träiga biten av sparrisen. Hetta upp några matskedar olivolja i en stekpanna och skiva ner vitlök. Fräs sparrisen några minuter runt om, salta med några nypor flingsalt och strö över svartpeppar. Sparrisarna ska inte bli genomstekta, bara lätt varma och ska ta smak av vitlök och salt.

    2. 2.

      Linda en skiva serranoskinka runt varje sparris och lägg upp på ett fat.

Fler recept på:
Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?