Vitlöks- & salviastekt bläckfisk

Vitlöks- & salviastekt bläckfisk

Av: / Foto: mittkok.expressen.se
25 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 4 st armar av en bläckfisk (med sugproppar)
    2. 1 st bläckfisktub
    3. 8 st små bläckfiskar (squid)
    4. 2 msk smör
    5. 3 msk olivolja
    6. 4 st vitlöksklyftor
    7. 2 st kvistar salvia

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i bläckfisk­ armarna och koka några minuter. Ta upp och skär dem i bitar.

    2. 2.

      Skiva tuben. Stek all bläckfisk i smör och olja. Lägg i vitlök och salviablad.

    3. 3.

      Servera med aioli.

Är innehållet i detta recept olämpligt?