Vitkålssoppa

Vitkålssoppa

Av:
30 min
4
Mättande soppa med vitkål zucchini och fetaost
Annons

Ingredienser

  1. Soppan

    1. 4 Potatisar
    2. 1/2 Purjolök
    3. 3 Vitlöksklyftor
    4. Ca 500 g Vitkål
    5. 8 dl Vatten
    6. 2 Buljongtärningar (grönsak el. Kyckling)
    7. 100 g Philadelphiaost
    8. 3/4 tsk Paprikapulver
    9. 3/4 tsk Salt
    10. 2 krm Peppar
    11. Cayennepeppar
    12. Olivolja
  2. Zucchinifräs

    1. 1 Zucchini
    2. 1 Vitlök
    3. Olivolja
    4. Salt
    5. Peppar
    1. Fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Tärna potatisen. Grovhacka purjo-och vitlök. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs allt i några minuter.

    2. 2.

      Grovhacka kål och lägg i kastrullen. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka under lock i 10 minuter, eller tills potatisen mjuknat.

    3. 3.

      Strimla zucchinin och fräs i olja. Smaksätt med vitlök, salt och peppar.

    4. 4.

      Mixa soppan slät. Rör ner philadelphiaost. Krydda med paprikapulver, salt, peppar och cayennepeppar efter smak. Späd eventuellt med vatten.

    5. 5.

      Servera med zucchinifräs och smulad fetaost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?