Vitkålssallad med sidfläsk

Vitkålssallad med sidfläsk

Av:
3 port
Godast på hösten då vitkålen är färsk. Passar t ex till knaperstekt skinka med svål eller grillad fisk.
Annons

Ingredienser

    1. 1 litet färskt vitkålshuvud
    2. salt
    3. 1 tsk fänkålsfrön
    4. 1 lök
    5. 30 g randigt sidfläsk
    6. 1 msk kokosolja
    7. 3/4 dl vinäger
    8. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Dela kålhuvudet och skär bort den hårda stocken. Strimla eller hyvla kålen fint.

    2. 2.

      Lägg kålen i en salladsskål, salta generöst och blanda med bortlade fänkålsfrön. Låt stå i 30 min och pressa sedan ut vätskan.

    3. 3.

      Skala och hacka löken fint. Tärna även sidfläsket fint. Hetta upp. olja i en stekpanna. Stek sidfläsk och lök tills löken blir genomskinlig. Blanda sedan lök och sidfläsk med kålen.

    4. 4.

      Smaka av salladen med vinäger, salt och peppar. Låt dra rumstemperatur i minst 1 h.

Är innehållet i detta recept olämpligt?