Vitchokladkaka med saffran

Vitchokladkaka med saffran

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 200 g Vitchoklad
    2. 200 g Smör
    3. 0,5 g Saffran
    4. 3 st Ägg
    5. 2,5 dl Socker
    6. 2 dl Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull och dra åt sidan.

    2. 2.

      Tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

    3. 3.

      Tillsätt saffran.

    4. 4.

      Blanda mjöl och socker och häll i smeten.

    5. 5.

      Tillsätt äggen och rör om.

    6. 6.

      Häll sen smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.

    7. 7.

      Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 min 175 C (den ska vara rejält kladdig, den sätter sig när den kallnar sen). Låt kakan svalna och ställ i kylen (gärna över natten).

    8. 8.

      Pudra över lite florsocker och servera sen söta kladdiga kakan med syrlig lingongrädde. Perfect match!! (Blanda lättvispad grädde lite försiktigt med rårörda lingon efter smak).

Är innehållet i detta recept olämpligt?