Vit sparris med pilgrimsmusslor

Vit sparris med pilgrimsmusslor

Av: / Foto: Tine Guth Linse
30 min
4 personer
Perfekt förrätt!
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Chili, Dill, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 1 knippa tjock vit sparris
    2. salt och peppar
    3. 12 st pilgrimsmusslor
    4. 2 st bananschalottenlökar
    5. 2–3 st röda steklökar
    6. 1/2 dl pinjenötter
    7. 1/2 dl olivolja
    8. smör
    9. 1/2 dl gräslök
    10. 1/2 tsk chilifakes
    11. 2–3 msk hyvlad parmesanost
    12. små dillvippor
    13. ev lite sallad

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär bort 3–4 cm av den nedre delen på sparrisen. Skala resten av sparrisen med en potatisskalare och koka den sedan mjuk i lättsaltat vatten, 8–12 min. Pröva med sticka.

    2. 2.

      Salta och peppra musslorna lite. Låt dem rinna av på hushållspapper.

    3. 3.

      Dela lökarna och koka dem i lättsaltat vatten, 2–3 min. Ta upp och låt svalna något. Dela dem i små båtar.

    4. 4.

      Rosta pinjenötterna i torr panna. Hetta upp olivoljan och 1 msk smör i en stekpanna. Lägg i musslorna när smöret skiftar mot brunt. Stek ca 1 min på var sida.

    5. 5.

      Lägg upp sparrisen på varma tallrikar och fördela lök, pinjenötter och musslor över.

    6. 6.

      Hetta upp 50 g smör i en stekpanna tills det skiftar mot brunt. Skeda smöret över musslorna och sparrisen.

    7. 7.

      Garnera med gräslök, chilifakes, parmesan, små dillvippor och ev lite sallad. Servera genast.

Fler recept på:
Sallad, Potatis, Chili, Dill, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?