Vit sparris med löjrom och örtäggröra

Vit sparris med löjrom och örtäggröra

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 personer
Servera som tillbehör eller på buffén.
Fler recept på:
Dill
Annons

Ingredienser

    1. 12–14 st långa vita sparrisar
    2. 3 msk smör
    3. 2 st ägg
    4. 1 dl vispgrädde
    5. 1 msk finhackad dill
    6. 1 msk finklippt gräslök
    7. salt, svartpeppar
  1. Garnering

    1. 75 g löjrom
    2. dill

Gör så här

    1. 1.

      Skala sparrisen från knoppen och neråt. Skär av det nedersta på stjälkarna.

    2. 2.

      Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med 1 msk smör. Det tar 15–20 minuter. Känn efter med sticka att sparrisen är klar. Lyft försiktigt upp och låt rinna av på hushållspapper.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg och grädde. Värm 1 msk smör i en kastrull och häll ner äggsmeten. Sjud äggröran på svag värme och rör om hela tiden tills den tjocknar till en lös äggkräm. Rör ner dill och gräslök. Smaka av med kryddor. Rör ner 1 msk smör.

    4. 4.

      Forma små ägg eller bollar av äggröran.

    5. 5.

      Lägg sparrisen på ett fat. Lägg på klickar av löjrom och örtäggröra. Garnera med kryddgrönt. Servera.

Fler recept på:
Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?