Vit sparris med fikon & skinka

Vit sparris med fikon & skinka

Av: / Foto: Tine Guth Linse
30 min
4 personer
En härlig sallad med sparris, fikon och skinka.
Fler recept på:
Potatis, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 knippa tjock vit sparris
    2. 50 g mâchesallad
    3. 20 g rucolasallad
    4. 1/2 st endiv
    5. 1/2 dl skållad och skalad sötmandel
    6. 1/2 dl fytande honung
    7. 6 st mogna fikon
    8. 8 skivor lufttorkad skinka
    9. nymalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär bort 3–4 cm av den nedre delen på sparrisen. Skala sedan sparrisen med potatisskalare och koka den mjuk i lättsaltat vatten, 8–12 min. Pröva med sticka.

    2. 2.

      Blanda salladssorterna och fördela på tallrikar. Skär mandeln på längden och rosta den i torr stekpanna så den får lite färg. Lägg över på en tallrik.

    3. 3.

      Häll honung i pannan och hetta upp till medelvärme. Dela fikonen och stek snittytan försiktigt i några minuter.

    4. 4.

      Fördela sparris, mandel, fikon och skinka ovanpå salladen. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över. Servera.

Fler recept på:
Potatis, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?