Vit saffranskladdkaka

Vit saffranskladdkaka

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
8 bitar
Garnera kakan med klyftade fikon eller annan valfri frukt eller bär.
Fler recept på:
Efterrätt, Jul, Advent, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 100 g vit choklad
    3. 1 kuvert saffran, 1/2 g
    4. 2 st ägg
    5. 2 dl strösocker
    6. 1 1/2 tsk vaniljsocker
    7. 2 1/2 dl vetemjöl
  1. Garnering

    1. klyftade fikon
    2. citronmeliss eller mynta
  2. Servering

    1. vispad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör tillsammans med vit choklad på låg värme. Tillsätt saffran och lös upp den i blandningen.

    2. 2.

      Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och fluffigt. Häll i chokladsmeten och vänd runt försiktigt. Sikta ner vetemjöl och blanda om.

    3. 3.

      Smörj en springform, cirka 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten.

    4. 4.

      Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna.

    5. 5.

      Ställ kakan i kylen och låt den kallna helt. Garnera och servera med grädde.

Tips från kocken

Det är även gott med lite lingongrädde till. Rör i lite rårörda lingon i den vispade grädden.
Fler recept på:
Efterrätt, Jul, Advent, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?