Vit och grön pizza med Pesto, Kapris och Parmesan

Vit och grön pizza med Pesto, Kapris och Parmesan

1 Stycken
Frasig pizza med pesto, kapris och parmesan på!
Fler recept på:
Picknickmat, Italiensk Mat
Annons

Ingredienser

  1. Pizzadeg på vetesurdeg (räcker till 4 stora pizzor)

    1. 300 g Vetesurdeg
    2. 2.5 dl Vatten
    3. 7.5 dl vetemjöl special
    4. 2 tsk strösocker
    5. 2 tsk Salt
    6. 2 msk Olivolja
  2. Fyllning (till 1 pizza)

    1. 100 g buffelmozzarella
    2. 3.5 msk grön pesto
    3. 1.5 msk kapris
    4. 1 st näve rucola
    5. hyvlad parmesanost
    6. Olivolja
    7. flingsalt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Pizzadeg På vetesurdeg : Blanda surdegen med resten av ingredienserna; degen behöver inte knådas utan bara blandas ordentligt.

    2. 2.

      Låt vila cirka 45 minuter.

    3. 3.

      Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar

    4. 4.

      Forma varje degbit till en boll genom att vända degens kanter in mot mitten

    5. 5.

      Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbräda och täck med plastfolie

    6. 6.

      Häll en droppe olivolja på var och en av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare

    7. 7.

      Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp

    8. 8.

      Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och baka

    9. 9.

      ut en pizza i taget.

    10. 10.

      Pizzadeg På vetesurdeg : Blanda surdegen med resten av ingredienserna; degen behöver inte knådas utan bara blandas ordentligt.

    11. 11.

      Låt vila cirka 45 minuter.

    12. 12.

      Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar

    13. 13.

      Forma varje degbit till en boll genom att vända degens kanter in mot mitten

    14. 14.

      Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbräda och täck med plastfolie

    15. 15.

      Häll en droppe olivolja på var och en av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare

    16. 16.

      Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp

    17. 17.

      Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och baka ut en pizza i taget.

    18. 18.

      Montering: Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan

    19. 19.

      Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått fin färg, 5–10 minuter

    20. 20.

      Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligt med parmesan, ringla över olja och avsluta med salt och peppar.

Fler recept på:
Picknickmat, Italiensk Mat
Är innehållet i detta recept olämpligt?