Vit Kladdkaka

Vit Kladdkaka

Av:
40 min
6
Annons

Ingredienser

    1. 2,75 dl Vetemjöl
    2. 2 tsk Vaniljocker
    3. 2 dl Socker
    4. 3 st Ägg
    5. 200 g Vit choklad
    6. 150 g Smör
  1. Garnering

    1. 0,5 dl Florsocker
    2. 25 g Vit choklad
    3. 3 st Jordgubber

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader.

    2. 2.

      Smält smör i en kastrull.

    3. 3.

      Stäng av värmen och låt chokladen smälta i smöret, rör om.

    4. 4.

      Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.

    5. 5.

      Häll smeten i en 23 cm smord form.

    6. 6.

      Grädda kakan mitt i ugnen i 22-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

    7. 7.

      Låt den svalna i formen.

    8. 8.

      Pudra kakan med florsocker, gernera med riven choklad och bären innan servering.

    9. 9.

      Servera kakan med lättvispad grädde

Är innehållet i detta recept olämpligt?