Vit chokladtryffelpaj med hallon

E N

Vit chokladtryffelpaj med hallon

Av:
8 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 10 st digestivekex
    2. 75 g smör
  2. Vit Choklad Tryffel

    1. 450 g vit choklad
    2. 2 dl vispgrädde
    3. rivet skal från 1 citron
  3. Hallonspegel

    1. 225 g frysta hallon
    2. saft från 1 citron
    3. 1 dl strösocker
    4. 0,5 tsk agar agar pulver eller 3 gelantinblad

Gör så här

    1. 1.

      Mixa kexen till ett fint smul i matberedare, med stavmixer eller för hand genom att lägga alla kexen i en tjockare plastpåse och banka på den med en kavel.

    2. 2.

      Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.

    3. 3.

      Tryck ut kexmassan i en pajform med avtagbara kanter med hjälp av baksidan på en sked. Låt pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

    4. 4.

      Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål.

    5. 5.

      Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka.

    6. 6.

      Häll den varma grädden över chokladen, tillsätt citronskal och rör om till en jämn smet. Häll upp chokladtryffeln i pajskalet och låt tryffeln stelna helt och hållet, minst 1 h innan du har på färska hallon eller hallonspegeln.

    7. 7.

      Koka upp hallonen till hallonspegeln i en kastrull tillsammans med citronsaft tills du får en hallonpuré. Sila hallonpurén genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna.

    8. 8.

      Koka upp hallonpurén tillsammans med strösocker och agar agar-pulver under konstant omrörning på medelvärme i ca 3-4 minuter.

    9. 9.

      Låt hallonspegeln svalna innan du häller den över pajen. Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet tills hallonspegeln svalnat, minst 20 minuter innan du serverar den.

Är innehållet i detta recept olämpligt?