Vit chokladmoussetårta

Vit chokladmoussetårta

Av: / Foto: Stewen Quigley
225 min
10 portioner
Som en dröm är tårtan med len vit chokladmousse och mandelbotten. Perfekt att förbereda och ha färdig i frysen. Plocka fram en stund före servering och garnera.
Fler recept på:
Efterrätt, Baka
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 300 g mandelmassa
    2. 3 st ägg
  2. Fyllning

    1. 300 g vit blockchoklad
    2. 6 dl vispgrädde
    3. 4 st äggulor
  3. Garnering

    1. 1 st vit ros
    2. 1 st äggvita
    3. 3 msk strösocker
    4. silverkulor

Gör så här

    1. 1.

      Riv mandelmassan och blanda ner äggen.

    2. 2.

      Bred ut smeten i en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 20 min. Låt kallna.

    3. 3.

      Smält chokladen över vattenbad (i en kastrull som står i en större kastrull med vatten). Vispa grädden och vänd ner chokladsmeten och äggulorna.

    4. 4.

      Häll fyllningen i formen och låt stå i frysen ca 3 timmar.

    5. 5.

      Pensla rosen med äggvita och doppa den sedan i strösocker. Låt torka.

    6. 6.

      Tina tårtan ca 20 minuter före servering (kan variera beroende på frys). Sätt rosen på tårtan och strö ut silverkulor. Servera gärna med apelsinsallad.

Fler recept på:
Efterrätt, Baka
Är innehållet i detta recept olämpligt?