Vit chokladmousse

Vit chokladmousse

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
10 min
4 personer
Smarrig vit chokladmousse.
Fler recept på:
Efterrätt, Alla Hjärtans Dag, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 200 g vit choklad
    2. 2 st äggulor
    3. 2 dl vispgrädde
    4. ca 40 g mörk choklad
    5. 1 st liten ask färska eller frysta hallon
    6. citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna något och rör i lätt vispade äggulor.

    2. 2.

      Vispa den inte alltför kalla grädden lätt. Rör i hälften av grädden i den rumstempererade chokladmassan, blanda väl. Vänd ner resterande grädde med stora tag till en fluffig massa. Häll moussen i vackra glas.

    3. 3.

      Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i mikro. Häll i sprits- eller plastpåse (med avklippt hörn) och spritsa ut hjärtan i olika storlekar på bakplåtspapper. Låt stelna i kyl några minuter. Sätt hjärtana i glasen och garnera med hallon och citronmeliss.

Är innehållet i detta recept olämpligt?