Vit chokladkladdkaka

Vit chokladkladdkaka

Av:
45 min
20 Bitar
Vit choklad och hallon ... Oemotståndligt! Kakan kan även göras i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Annons

Ingredienser

  1. Kaka

    1. 200 g smör
    2. 150 g vit choklad
    3. 3 st ägg
    4. 2 dl strösocker
    5. 2 dl vetemjöl
    6. 125 g hallon eller blåbär
    7. 1 krm salt
  2. Citronfrosting

    1. 50 g smör
    2. 200 g philadelphiaost
    3. 1,5-2 dl florsocker
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. 3 tsk citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret, det vill säga, smält det i en kastrull och låt sjuda tills det är gyllene och doftar nötigt (eller bara smält det som vanligt). Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den smält.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt mjölet.

    3. 3.

      Häll ner chokladsmöret i bunken och rör till en jämn smet. Vänd ner hallonen/blåbären försiktigt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 30x25 cm. Grädda mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna.

    4. 4.

      Frosting: Vispa smör och philadelphiaost med elvisp till en homogen smet. Rör ner vaniljsocker, citronsaft och florsocker. Bred över kladdkakan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?