Vit chokladfudge med bär och nötter

Vit chokladfudge med bär och nötter

Av: / Foto: Matmagasinet
20 min
Ca 40 bitar enl. recept (men gör man dem stora blir det färre)
Annons

Ingredienser

    1. 125 g blandade nötter och torkade bär
    2. 100 g vit choklad
    3. 100 g smör
    4. 2,5 dl socker
    5. 0,5 dl crème fraiche
    6. 1 tsk vaniljsocker
    7. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      1. Klä en liten form, ca 15 x 15 cm, med bakplåtspapper.

    2. 2.

      2. Grovhacka mandlar och nötter. Hacka chokladen i mindre bitar.

    3. 3.

      3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, crème fraiche, vaniljsocker och salt. Koka blandningen tills sockret smält och krämen är slät och blank, ca 2 minuter.

    4. 4.

      4. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.

    5. 5.

      5. Rör ner hälften av bären och nötterna och bre ut smeten jämnt i formen. Strö över resten av nötterna och bären och tryck ner dem lätt i smeten. Ställ svalt för att stelna.

    6. 6.

      Skär fudgen i lagom stora munsbitar vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?