Vit chokladfudge med bär och nötter

Vit chokladfudge med bär och nötter

Av: / Foto: Christina Uhlin
60 min
40 bitar
Smarriga chokladfudge fyllda med bär och nötter.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 1 förp bär och nötmix à 125 g, Ica gott liv, med mandel, tranbär, gojibär, mullbär och cashewnötter
    2. 100 g vit choklad
    3. 100 g smör
    4. 2 1/2 dl socker
    5. 1/2 dl crème fraiche
    6. 1 tsk vaniljsocker
    7. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Forma smörpapper till en låda, ca 15x15 cm.

    2. 2.

      Grovhacka mandeln och cashewnötterna som finns i bär- och nötblandningen.

    3. 3.

      Hacka chokladen i mindre bitar.

    4. 4.

      Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt socker, crème fraiche, vaniljsocker och salt. Koka blandningen tills sockret smält och krämen är slät och blank, ca 2 minuter.

    5. 5.

      Dra kastrullen från värmen. Tillsätt den hackade chokladen och rör tills den smält.

    6. 6.

      Rör ner hälften av bär- och nötblandningen och bre ut smeten jämnt i formen. Strö över den sparade blandningen och tryck ner den lätt i smeten. Ställ svalt för att stelna.

    7. 7.

      Skär upp fudgen i bitar.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?