Vit chokladcheesecake med lakrits och svarta vinbär

Vit chokladcheesecake med lakrits och svarta vinbär

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
10 bitar
Krämig och festlig cheesecake med lakrits och svarta vinbär.
Fler recept på:
Halloween - skrämmande goda recept, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 200 g färskost av philadelphiatyp
    2. 250 g mascarponeost
    3. 200 g digestivekex
    4. 400 g vit choklad
    5. 1 msk grovt lakritspulver
    6. 100 g smält smör
    7. 2 1/2 dl vispgrädde
  1. Svartvinbärskompott

    1. 200 g svarta vinbär
    2. 100 g strösocker
    3. 1 msk lakritssirap

Gör så här

    1. 1.

      Krossa digestivekexen i en matberedare. Hacka 50 g vit choklad fint. Blanda kex och choklad med det grova lakritspulvret. Rör i smält smör.

    2. 2.

      Pressa ut blandningen i botten på en springform, ca 20 cm i diameter, klädd med plastfolie. Ställ i kylen.

    3. 3.

      Hacka 350 g vit choklad och smält den försiktigt över vattenbad.

    4. 4.

      Vispa samman vispgrädde, färskost och mascarponeost i en skål tills det går ihop. Tillsätt den smälta chokladen och rör till en jämn kräm. Fördela krämen ovanpå kexbottnen och täck med folie och låt stå i kyl i minst 6 timmar eller över natten.

    5. 5.

      Svartvinbärskompott: Koka ihop 200 g svarta vinbär (från frysen) med 100 strösocker på svag värme i 10 min. Rör i 1 msk lakritssirap. Låt svalna.

    6. 6.

      Servera cheesecaken med kompotten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?