Vit choklad och citroncheesecake

Vit choklad och citroncheesecake

105 min
1 Stycken
Med denna fantastiska cheesecake behöver du inte välja mellan söt och fräsch. Vit choklad och citron utgör en himmelsk smakkombination. Låt cheesecaken stå kallt över natten.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Choklad
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 200 g digestivekex
    2. 50 g smör
  2. Fyllning

    1. 200 g färskost
    2. 1 dl socker
    3. 2 st stora ägg
    4. 2 dl crème fraiche
    5. 0.5 st citron- rivet skal
    6. 2 msk maizena
    1. 50 g vit choklad
    2. 1 dl crème fraiche
    3. 1 msk florsocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 1 tsk citronsaft - färskpressad
  3. Dekorering

    1. blommor

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 170°. Mixa ihop digestivekex och smör till en jämn massa. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, och ställ kallt.

    2. 2.

      Vispa ihop färskost och socker till fyllningen. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner crème fraiche och citronskal. Sikta ner maizena och blanda väl. Fyll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

    3. 3.

      Topping: Hacka chokladen till toppingen. Värm upp resten av ingredienserna i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.

    4. 4.

      Ta ut kakan och fördela toppingen över den. Grädda i ytterligare10 minuter. Låt kakan svalna i formen. Ställ kallt till nästa dag. Dekorera med blommor eller frukt.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?