Vit apelsinkladdkaka

Vit apelsinkladdkaka

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
8 bitar
Vispad crème fraiche eller grädde är gott att servera till.
Fler recept på:
Brownies, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 100 g vit choklad, grovhackad
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. 2 st ägg
    6. 1 st apelsin, rivet skal
    7. 2 1/2 dl vetemjöl
  1. Garnering

    1. 1 st apelsin, skinnfria klyftor
    2. 10-12 st physalis
    3. mynta eller citronmeliss
    4. 25 g vit choklad, smält

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Smöra formen, även papperet, och bröa den.

    3. 3.

      Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör ner chokladen och rör tills den har smält. Blanda ner socker och vaniljsocker. Rör i äggen, ett i taget. Vänd ner apelsinskal. Sikta ner mjölet under omrörning. Häll smeten i formen och släta till ytan.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 18 minuter. Ta ut och låt kakan stelna i formen. Lossa och flytta försiktigt över till serveringsfatet.

    5. 5.

      Garnera tårtan med apelsinklyftor och physalis. Smält den vita chokladen och ringla över tårtan. Garnera med mynta eller citronmeliss och servera.

Fler recept på:
Brownies, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?