Violmakroner med choklad

Violmakroner med choklad

12 Stycken
Annons

Ingredienser

  1. Makroner

    1. 2.5 dl mandelmjölk
    2. 2 dl Florsocker
    3. 1.5 st äggvita
    4. 6 st äggvita
    5. 0.5 dl Vatten
    6. 5 dl strösocker
    7. lila färgpasta
  2. ganache

    1. 50 g Valrhona caribe
    2. 0.25 dl Vispgrädde
    3. 1 tsk Socker
  3. dekorering

    1. kanderade violer
    2. Färska hallon

Gör så här

    1. 1.

      Mixa samman mandelmjöl och florsocker. Lägg detta i en kastrull tillsammans med 45 g äggvita och vatten och låt koka till 120°. Vispa 175 g äggvita med strösocker till en maräng. Tillsätt den kokta massan samt färgpasta; vispa till 50°. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut runda slantar på bakplåtspapper. Toppa med kanderade violer på hälften av dem. Låt vila i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 140°. Grädda kakorna i cirka 12 minuter.

    2. 2.

      Ganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm upp grädde och socker, häll detta över chokladen och mixa slätt. Låt svalna i rumstemperatur.

    3. 3.

      Montering: Spritsa ganache i klickar varvat med hallon på makronerna utan violer. Lägg ihop dessa med resten av makronerna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?