Vintersallad med tranbär, pumpafrön och apelsindressing

Vintersallad med tranbär, pumpafrön och apelsindressing

Av: / Foto: Leif R Jansson / TT
25 min
4 Portioner
En personlig favoritsallad som passar väldigt bra på julbordet. Pumpakärneolja är dyr men dryg, leta i hälsokostbutiken.
Annons

Ingredienser

  1. Frukt & Grönt

    1. 1 St Apelsin
    2. 2 St Äpplen
  2. Skafferi

    1. 1 msk Olivolja
    2. 1 tsk Havssalt
    3. tsk
    4. 1 msk Äppelcidervinäger
    5. 1,5 dl Pumpafrön
    6. 3 msk Pumpakärneolja
    7. 1 nypa Svartpeppar
    8. 1 dl Tranbär, torkade
    9. 2 påsar Blandsallad
  3. Mejeri

    1. 200 g Chèvre

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 175 grader. Blanda pumpafrön, lite olivolja och havssalt i en skål. Sprid sedan ut på en långpanna och rosta i ugnen i 8-10 minuter eller tills fröna sväller upp och fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

    2. 2.

      Blanda apelsinsaft, äppelcidervinäger, rivet apelsinskal och lite salt. Tillsätt pumpakärneolja under omrörning. Peppra och smaka av.

    3. 3.

      Skär äpplena i tunna klyftor. Häll i en skål tillsammans med tranbären och salladsbladen. Slå över dressingen och blanda väl. Lägg upp på vackert fat.

    4. 4.

      Strö över de rostade pumpafröna. Skär bort eventuella kanter på getosten och smula sedan över resten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?