Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Av:
25 min
1 kg blåmusslor
Läckra blåmusslor som kokas i vitt vin!
Fler recept på:
Skaldjur
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg blåmusslor med skal
    2. 1 msk fnhackad schalottenlök
    3. 1 msk olivolja
    4. 2 dl torrt vitt vin

Gör så här

    1. 1.

      Skölj musslorna under kallt vatten. Skrapa dem om så behövs. Kasta öppna musslor som inte sluter sig om du knackar på skalet.

    2. 2.

      Fräs löken i olivolja, tillsätt vin och koka upp. Lägg i musslorna. Koka häftigt under lock cirka 2 minuter. Rör om och koka ytterligare 3 minuter tills alla musslor har öppnat sig. Kasta musslor som inte öppnat sig. Häll upp och servera med bröd.

Fler recept på:
Skaldjur
Är innehållet i detta recept olämpligt?