Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Av: / Foto: Zeinas kitchen
10 St
Fyllda med ris och russin
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser:

    1. 2 St Små Lökar
    2. 1 Msk Sesamolja
    3. 50 g Fullkornsris
    4. 2 Msk Pinjenötter
    5. 4 Kvistar Koriander
    6. 2 Msk Russin
    7. 0,5 Tsk Russin
    8. 20 St Vinblad
    9. 2 St Citron

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka lökarna till fyllningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken glansig. Häll i riset, fräs även det glansigt. Häll över 1dl vatten, låt svälla under lock på svag värme i cirka 30 minuter.

    2. 2.

      Rosta pinjenötterna gyllenbruna utan fett i stekpanna. Skölj koriandern, skaka av vattnet. Knipsa av bladen och hacka smått. Blanda ner i riset med pinjenötter, russin och kanel.

    3. 3.

      Skölj vinbladen under rinnande kallt vatten, torka av dem och ta bort stjälkarna. Lägg 2 vinblad ovanpå varandra (använd bara ett blad om de är stora). Lägg 1 rågad matsked fyllning på vinbladens nedre halva, vik in bladsidorna och rulla ihop.

    4. 4.

      Lägg de fyra dolmorna i en vid kastrull. Droppa över citronsaft. Täck med vatten, låt småkoka under lock på svag värma cirka 30 minuter. Ta av locket och låt dolmarna smaka i ytterliggare 10-15 minuter, tills nästan all vätska har förngats.

    5. 5.

      Låt vindolmarna svalna i resten av spadet, servera dem i en skål med citronskivor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?