Vinbladsdolma

Vinbladsdolma

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Grötris

    1. 1 Näve Ris
    2. 1 St Lök
    3. 1 Burk Krossade tomater
    4. 3-4 Klyftor Vitlök
    5. 1 Näve Persilja
    6. 1 Sked Tomatpure
    7. 1 Tsk Svartpeppar
    8. 1 Tsk Pulbibber
    9. 1 Saft Citron
    10. 1 Glas Olja
    11. 1 Burk Vinblad

Gör så här

    1. 1.

      Om vinbladen är inlagda i saltlaken lägg de i varmt vatten ca 30 min eller koka kort stund. Skölj ordentligt med kallt vatten. Ta bort de yttersta stjälkar.

    2. 2.

      Skölj riset ordentligt i kallt vatten.

    3. 3.

      Hacka lök och vitlök. Blanda med tomater, en sked tomatpuré, svartpeppar, pulbibber, saft från en citron och oljan. Blanda allt väl med riset.

    4. 4.

      Öppna alla blad och lägg lite av fyllningen. OBS. Det ska vara lika mycket fyllning oavset storlek på bladen då koktiden kan variera annars.

    5. 5.

      Oanvända blad lägg i botten av kastrullen så dolma fastnar ej.

    6. 6.

      Placera dolma i kastrullen häll över 2-3 glas varmt vatten så det täcker dolma. Ha en talrik över då det hjälper dolma koka gämnare samt håller de på plats.

    7. 7.

      Koka i ca 1 timma.

Är innehållet i detta recept olämpligt?