Vinägrett - grundrecept

Vinägrett - grundrecept

Av: / Foto: https://www.zeta.nu/wp-content/uploads/2
5 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 3 msk olivolja
    2. 1 msk vinäger
    3. 1 krm salt
    4. 0,5 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      Olja, vinäger, salt och peppar utgör grunden i en vinägrettsås. Därutöver kryddar man efter behag, med färska eller torkade kryddor t.ex. basilika, dragon, timjan, kryddblandningar och/eller med osötad senap, vitlök, citron mm.

    2. 2.

      Som vinäger kan väljas rödvins-, vitvins- balsam-, äppelcider-, sherry- el. hallonvinäger. Som olja kan väljas oliv-, raps-, majs-, druv­kärne- el. solrosolja. 1/3-del olja kan bytas ut mot vatten för att få vinägretten mindre fet.

    3. 3.

      Smula ev. färska örter med fingrarna. Pressa ev. vitlök. Ingår senap, blanda först senapen med kryddor och vinäger.

    4. 4.

      Skaka samman olja, vinäger och kryddor i en flaska eller i en burk med lock.

Är innehållet i detta recept olämpligt?