Viltpaté

Viltpaté

Av: / Foto: Peter Carlsson
90 min
4 personer
Recept på viltpaté.
Fler recept på:
Svamp, Äpple, Vilt
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kött av älg eller hjort
    2. 1 st gul lök, hackad
    3. 1 st äpple, skalat och tärnat
    4. smör till stekning
    5. 200 g kycklinglever
    6. 100 g bacon
    7. 2 msk vetemjöl
    8. 2 st ägg
    9. 4 st krossade enbär
    10. salt och svartpeppar
    11. 2 dl vispgrädde
    12. 100 g skogschampinjoner, skivade

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Fräs lök och äpple i smör. Låt svalna.

    2. 2.

      Mal lök, äpple, viltkött, hälften av kycklinglevern samt bacon i en köttkvarn alt mixa till en slät smet i en matberedare. Vispa ner mjöl och ägg. Krydda med krossade enbär och svartpeppar. Tillsätt grädde och salt under omrörning. Stek ev ett litet smakprov för att kontrollera sältan.

    3. 3.

      Stek svampen i smör och låt svalna. Blanda ner champinjonerna och resten av den hackade levern i färsen. Lägg över i en välsmord form och slå formen lätt i bänken så att ev luftbubblor försvinner. Ställ in i 160° varm ugn och baka patén i ca 1 tim. Pröva med sticka, patén är klar när köttsaften är ljus och genomskinlig. Låt svalna under press.

Fler recept på:
Svamp, Äpple, Vilt
Är innehållet i detta recept olämpligt?