Viltköttbullar

Viltköttbullar

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 500 gram Älgfärs
    2. 150 gram Fläskfärs
    3. 1 st Ägg
    4. 1 dl Grädde
    5. 1 dl Ströbröd
    6. 2 tsk Salt
    7. 2 krm Svartpeppar
    8. 1 krm Ingefära, malen
    9. 1 st Gul lök, riven

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ströbröd med ägg och grädde. Låt svälla i ca 5 minuter.

    2. 2.

      Tillsätt kryddor och lök i ströbrödsblandningen. Blanda ner färsen och rör den smidig.

    3. 3.

      Rulla små köttbullar och stek dem i smör tills de får en fin brun stekyta. Lägg över dem allteftersom på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    4. 4.

      Stek dem klar i ugnen, ca 10 minuter i 220 grader.

Är innehållet i detta recept olämpligt?