Salta och peppra köttet. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin stekyta runtom.
Skiva löken tunt och låt den steka med de sista minuterna. Lägg över köttet och löken i en gryta.
Koka ur pannan med vin, buljong och tomatpuré. Häll stekskyn i grytan och tillsätt enbär och soja. Låt småputtra tills köttet börjar kännas mört, ca 1 timme. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skala steklökarna och stek dem i lite smör tills de får lite färg. Lägg över i grytan.
Skala och hacka vitlöken. Fräs svampen i en klick smör på ganska hög värme några minuter. Lägg i vitlöken och låt den steka med de sista sekunderna. Smaka ev av med lite salt, lägg över svampen och vitlöken i grytan och låt den puttra med i ytterligare 20 minuter.
Garnera grytan med lingon och servera med potatismos.