Viltgryta med svamp och lingon

Viltgryta med svamp och lingon

110 min
4 Portioner
En riktigt smarrig hösträtt, viltgryta med svamp och lingon - Mums!
Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Potatis, Svamp, Vilt
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt
    2. salt och peppar
    3. smör till stekning
    4. 1 st gul lök
    5. 2 dl rött vin
    6. 5 dl viltbuljong
    7. 2 msk tomatpuré
    8. 4 st enbär
    9. 0.5 dl japansk soja
    10. 12 st steklökar
    11. 2 st vitlöksklyftor
    12. 200 g blandsvamp - rensad
  1. Garnering

    1. 2 dl lingon
  2. Tillbehör

    1. potatismos

Gör så här

    1. 1.

      Salta och peppra köttet. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin stekyta runtom.

    2. 2.

      Skiva löken tunt och låt den steka med de sista minuterna. Lägg över köttet och löken i en gryta.

    3. 3.

      Koka ur pannan med vin, buljong och tomatpuré. Häll stekskyn i grytan och tillsätt enbär och soja. Låt småputtra tills köttet börjar kännas mört, ca 1 timme. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    4. 4.

      Skala steklökarna och stek dem i lite smör tills de får lite färg. Lägg över i grytan.

    5. 5.

      Skala och hacka vitlöken. Fräs svampen i en klick smör på ganska hög värme några minuter. Lägg i vitlöken och låt den steka med de sista sekunderna. Smaka ev av med lite salt, lägg över svampen och vitlöken i grytan och låt den puttra med i ytterligare 20 minuter.

    6. 6.

      Garnera grytan med lingon och servera med potatismos.

Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Potatis, Svamp, Vilt
Är innehållet i detta recept olämpligt?