Viltgryta med chèvre och lingon

Viltgryta med chèvre och lingon

Av: / Foto: Erik Karlsson
90 min
4 personer
Ugnsstekta grönsaker som palsternacka, potatis, rödbetor, rödlök är gott till viltgrytan.
Fler recept på:
Långkok, Grytor, Potatis, Rödlök, Kantareller, Vilt, Chèvre
Annons

Ingredienser

    1. 600 g viltkött, rådjur, älg, renskav
    2. 2 st gula lökar
    3. 5 st enbär
    4. 1 kvist rosmarin
    5. 3 dl köttbuljong, 1 tärning
    6. 2 dl rödvin
    7. 200 g kantareller
    8. 100 g chèvre
    9. 1 dl lingon

Gör så här

    1. 1.

      Fräs lite i taget av rådjur och älg skuret i tärningar och ta upp ur stekpannan, fräs renskavet.

    2. 2.

      Skala och grovhacka löken, fräs den glansig i lite olja i en gryta, tillsätt det tärnade köttet (utom renskav), krossade enbär och rosmarin och slå över buljong och rödvin. Låt sakta puttra ca 1 timme tills köttet är mört, tillsätt renskaven och låt den bli varm.

    3. 3.

      Stek kantarellerna i lite smör, blanda ner i grytan mot slutet. Strö över smulad chèvre vid serveringen och lingon. Servera gärna rårörda lingon bredvid.

Är innehållet i detta recept olämpligt?