Viltgryta

Viltgryta

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 20 g blandsvamp (torkad)
    2. 700 g gul lök
    3. 1 palsternacka
    4. 1 morot
    5. 150 g rotselleri
    6. 750 g älg, rådjur eller hjort
    7. 40 g tranbär (torkade)
    8. salt
    9. peppar
    10. 2 lagerblad
    11. 4 kryddpepparkorn
    12. 2 kryddnejlikor
    13. 1 liter benbuljong

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg svampen i 1 dl vatten. Skala och klyfta löken i fyra delar. Skala och halvera palsternackan. Skala morot och selleri.

    2. 2.

      Tärna köttet och lägg det tillsammans med tranbär och grönsaker i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och kryddnejlikor.

    3. 3.

      Häll på buljongen och koka upp. Tillsätt svamp och blötläggningsvatten. Låt grytan sjuda under lock på låg värme i ca 2 h.

    4. 4.

      Fiska upp morötter, palsternacka och selleri ur gatan. Mixa grönsakerna med lite sky och tillsätt dem sedan till grytan igen under omrörning. Koka upp och låt dra i 5 min. Krydda med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?