Viltfilé

Viltfilé

Av: / Foto: Ulrika Pousette
60 min
6 portioner
En höstig viltfavorit med kantareller.
Fler recept på:
Potatis, Svamp, Kantareller, Vilt, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 900 g renfilé eller annan filé
    2. smör till stekning Ⓛ
    3. 2 tsk salt
    4. nymald svartpeppar
  1. Svampfärs

    1. ca 300 g färsk svamp eller 2 burkar konserverade kantareller
    2. 2 msk smör Ⓛ
    3. salt och nymald svartpeppar
  2. Tillbehör

    1. 300 g sockerärter
    2. 50 g späda salladsskott
    3. några lingon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125°. Putsa köttet och bryn det runtom i smör tills det får fin färg. Salta och peppra under tiden. Lägg över det i en ugnsform eller på plåt. Stick i en termometer i den tjockaste delen.

    2. 2.

      Fräs svampen i smör tills vätskan kokat bort. Salta och peppra. Hit kan förberedas. Värm sedan vid serveringen.

    3. 3.

      Stek köttet mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56–58°. Ta ut och låt vila under folie. Tiden beror på vilken temperatur köttet har när det sätts in i ugnen och även vilken typ och sorts filé du använder. Sätt upp ugnen till 225° till potatisknytena om du inte har två ugnar.

Fler recept på:
Potatis, Svamp, Kantareller, Vilt, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?