Viltfärssås med svamp

Viltfärssås med svamp

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 300 g älg-/nötfärs
    2. 2 msk smör
    3. 1 gul lök
    4. 300 g blandsvamp
    5. 2 mms messmör
    6. 1 dl grädde
    7. 2 dl vatten
    8. 2 msk köttbuljong/fond
    9. 1/2 tsk rosépeppar
    10. 5 krossade enbär
    11. 1/2 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn färsen.

    2. 2.

      Skala och hacka löken. Blanda ner den i färsen och låt allt fräsa några min. Ta upp färsen och lägg åt sidan.

    3. 3.

      Fräs svampen i pannan med 1 msk smör och låt allt vatten koka in. Blanda ner färsen med svampen och tillsätt messmör, grädde, buljong, rosépeppar och enbär. Låt såsen puttra en stund. Smaka av med salt och servera med pasta eller kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?