Viltburgare med kantareller & krispig rödbetssallad

Viltburgare med kantareller & krispig rödbetssallad

Av:
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Burgare

    1. 500 g viltfärs
    2. 1 st ägg
    3. 3/4 dl grädde
    4. 1 tsk torkad timjan
  2. Fetaostkräm

    1. 150 g fetaost
    2. 1 dl creme fraiche
    3. 1 klyfta vitlök
    4. 1/2 liter kantareller
    5. 1 msk smör
  3. Rödbetssallad

    1. 2 st rödbetor
    2. 2 st morötter
    3. 1/2 dl olivolja
    4. 1 msk citronsaft+rivet ska
    5. 1 msk apelsinsaft
    6. 1 tsk honung
    7. lite . flingsalt
  4. Servering

    1. 4 st hamburgerbröd
    2. några fina salladsblad
    3. några färska frysta tinade lingon
    4. 1/2 liten rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta ihop färs, ägg, grädde och kryddor till en smidig smet. Forma färsen till 4 burgare och stek i smör cirka 3-5 minuter på varje sida.

    2. 2.

      Skala rödbetor och morötter och skiva dem sedan tunt. Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda tillsammans med rödbetorna och morötterna i en bunke.

    3. 3.

      Mixa ingredienserna till fetaostkrämen i en skål. Ställ åt sidan, gärna i kylen.

    4. 4.

      Stek svampten i smör tills det börjar dofta, salta.

    5. 5.

      Arrangera sallad burgare, rödlök, fetacreme och rödbetssallad på bröden. Toppa med några lingon och sätt på locket.

Är innehållet i detta recept olämpligt?