Vildsvinskorv med salvia, bakad rotselleri och champinjoncrème

Vildsvinskorv med salvia, bakad rotselleri och champinjoncrème

Av: / Foto: Lisa Björner
195 min
4 portioner
Att göra egen korv är inte så svårt som det ser ut. Smaken blir fantastisk, särskilt i sällskap med tillbehören!
Fler recept på:
Svamp, Vitlök
Annons

Ingredienser

  1. Vildsvinskorv

    1. 500 g vildsvinskött (från nacken eller bogen)
    2. 100–150 g späck
    3. 1/2 st vitlöksklyfta
    4. 1 msk färsk salvia (eller 2 tsk torkad)
    5. 2 tsk salt
    6. några drag med pepparkvarnen
    7. 1 dl rött vin (gärna kraftigt)
    8. 1 meter grisfjälster
  2. Bakad rotselleri

    1. 1 st rotselleri
    2. 2 msk smör
    3. flingsalt
  3. Champinjoncrème

    1. 200 g champinjoner
    2. 1 st schalottenlök
    3. 1 1/2 dl crème fraiche
    4. smör och salt

Gör så här

    1. 1.

      Tärna kött och späck och blanda med vitlök, salvia, salt och svartpeppar. Bred ut på en bricka och ställ in i frysen 30 minuter.

    2. 2.

      Gör under tiden i ordning kvarnen och skölj fjälstret i kallt vatten.

    3. 3.

      Mal köttet och kryddorna och blanda färsen tillsammans med vin till en smidig smet.

    4. 4.

      Fyll en korvspruta och stoppa en lång korv. Du kan också använda korvhornet till kvarnen alternativt en spritspåse för att stoppa korven. Snurra upp korven i cirka 8 cm långa korvar. Låt dem vila, helst över natten.

    5. 5.

      Picka korven och stek på medelvärme.

    6. 6.

      Värm ugnen till 160°. Skala rotsellerin, ställ den i en form mitt i ugnen. Låt baka cirka en timme. Känn med sticka, när den fortfarande har lite kärna kvar flyttas den över till aluminiumfolie.

    7. 7.

      Lägg smöret över och vik över rotsellerin till ett paket. Ställ tillbaka rotsellerin i ugn en i ungefär 1 timme till. Den ska vara helt igenom mjuk.

    8. 8.

      Klyfta sellerin vid servering och ringla över den härliga smörjuicen som finns i paketet. Strö över några saltflingor.

    9. 9.

      Skär champinjonerna i kvartar, skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör. Mixa med crème fraiche och salta.

Fler recept på:
Svamp, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?