Vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta

Av:
60 min
4 Pers
Annons

Ingredienser

  1. Kött

    1. 600 gr Vildsvinskött
  2. Grönt

    1. 1 st Paprika
    2. 3 st Morötter
    3. 2 st Äpplen
    4. 3 st Scharlottenlökar
    5. 3 st Vitlöksklyftor
  3. Övrigt

    1. 1 dl Creme fraiche
    2. 3 dl Matlagningsgrädde
    3. 1-2 dl Vatten
    4. 1 msk Vinbärsgele
    5. 2 msk Kinesisk Soya
    6. 1 msk Balsamvinäger
    7. 1 st Köttbuljongtärning
    8. 1 krm Grovmalen Svartpeppar
    9. 1 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Rensa köttet från hinnor och senor. Bryn köttet tillsammans med hackade vitlöken och scharlottenlöken tillsätt peppar å bryn köttet tills det fått fin färg

    2. 2.

      Skär paprikan och morötterna i bitar. Skala Äpplet och skär det i stora bitar.

    3. 3.

      Lägg i paprika-morötterna slå i de andra ingredienserna och rör om. sist slå i vattnet å kolla så det blir lagom såsigt annars red av med mjöl.

    4. 4.

      Låt grytan småputtra i en timme, rör om ett par gånger kolla så vätskan inte kokar bort.

    5. 5.

      Servera med kokt potatis och gele och syltlök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?