Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Av:
45 min
4
Servera gärna med sötsur sås och chili-sojasås
Annons

Ingredienser

  1. Vårrullar

    1. 6-8 st Rispapper
    2. 2 st Morötter
    3. 1 st Rödkål
    4. 1 st Vitkål
    5. ½ st Gurka
    6. 10 st Shiitake el champinj
    7. 1 st Röd chili
    8. 1 cm Färsk ingefära
    9. 1 Kruka Koriander
    10. 4 msk Soja
    11. 1 msk Olja

Gör så här

    1. 1.

      Skär vitkål, rödkål, morot och gurka julienne, lika stora, lika mängd. Skär även avokadon i långa stavar om än lite större

    2. 2.

      Hacka chilin och ingefäran fint.

    3. 3.

      Värm en wokpanna med oljan, fräs hackade vitkålen, rödkålen samt morötterna tillsammans med chilin och ingefäran, slå på 1 msk soja. Överstek inte, ska fortfarande finnas tuggmotstånd

    4. 4.

      Skär svamparna och stek i en stekpanna tillsammans med 3 msk soja

    5. 5.

      Värm rispapprena ett för ett i ett varmt vattenbad vid montering.

    6. 6.

      Montera rullarna med wokblaningen, gurka, avokado och svampen. Se till att lämna yta fritt på kanterna för att kunna rulla ihop ordentligt. Skär ett snett snitt på mitten för en finare servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?